09 de març, 2011

Ai, mare!! Històries de dona contades i cantades


El 8 de març a Cabrera de Mar hem assistit a un espectacle fet des de les entranyes. Històries de dona contades i cantades que ens ha fet posar la pell de gallina.  Una dona sola,  acompanyada a la guitarra, cantant, recitant i pintant alhora ens ha explicat contes amb un final diferent, una ventafocs cansada de cuinar perdius pel princep insatisfet,  que decidia estimar-se a si mateixa i no esperar que la salvessin, i fundava un club de "princeses" autosuficients que volien viure la seva pròpia vida.

Veu-te l'aigua en comptes de mirar com corre riu avall. Prou dones assassinades a Ciutat Juàrez. 

Hem vist un vídeo sobre l'origen de la celebració del dia de la dona treballadora. Dona treballadora, que reiteratiu, si tots sabem que la dona sempre ha estat treballadora, dins i fora de casa, cuidant dels més febles i cuidant de la mare TERRA, parint a la humanitat sensera. 

Generacions de dones anònimes fent feina sense parar.  Estem aprenent a cuidar-nos a nosaltres mateixes alhora que seguim cuidant als altres, incorporant-nos al món de la política, del treball, de la investigació, de l'art, perquè sempre hem estat en segon terme, darrera de l'escenari, fent FEINA. 

Encara en tenim molta de FEINA, en totes les societats.  Cada vegada que mor una dona per violència de gènere, en el nostre estimat món, mor una portadora de vida, una portadora de la sabiesa dels ancestres, una treballadora incansable de 24 hores al dia, nits interminables vetllant fills o pares.

Hi ha molta FEINA per fer. Des les institucions, desde les famílies, desde les escoles. 

Fa 3 anys vaig presentar una moció a l'ajuntament de Cabrera de Mar perquè és crees una regidoria de la dona.  Em vaig quedar sola votant SI.  No cal dotació econòmica vaig dir, només cal donar nom i veu a la meitat de la població. ESTAVEN SORDS I SORDES ELS I LES REGIDORES.

La imatge de dalt del text, l'anava dibuixant durant l'espectacle la protagonista. Amb la mà esquerra mentre sostenia el micròfon amb l'atre, per cantar i recitar, per explicar-nos visual i auditivament tot el que saben fer les dones.