25 de març, 2007

ESCOLA DE FORMACIÓ DE LES JSC

Les Joventuts Socialistes de Catalunya, Federació Maresme, aquests 25-26 març de 2007, han organitzat i celebrat l'Escola de Formació, a la Casa de colònies Sant Pere de Riu de Pineda de Mar.

Vaig tenir l'honor de d'estar convidada per tal de fer una xerrada amb altres alcaldables més de la nostra comarca, concretament, Teià, Santa Susanna, Vilassar de Dalt i Cabrera de mar, el meu poble.

També ens va acompanyar, inaugurant l'acte, l'alcaldable de Pineda de mar, Xavier Amor.

Us transcric un trocet del meu discurs:

Sé que la millor eina que tinc per guanyar unes eleccions, sóc jo mateixa i l’equip que aconsegueixi liderar.

També per a mi venir a parlar-vos avui és un honor, perquè sé del cert que vosaltres sou el futur, i que un partit que nó te joventuts no té futur. Us estic molt agraïda pel suport que rebo de les joventuts Socialistes, jo i tots els meus companys i companyes candidats.

Volia parlar-vos del que és un equip. Un equip és un grup de persones, on totes escolten a les altres, els hi reconeixen les seves qualitats, i on es treballa per un fí comú. CAP persona és més important que altre, totes són igual de valuoses i treballen un al costat de l’altre, colze a colze.


Tots els que ens posem en política ho fem perquè creiem que els nostres ideals són els millors. Els socialistes, a més, sabem una cosa liderar no vol dir manar, vol dir servir. Els socialistes, sabem ser contundents quan cal, prendre decisions, i fins i tot equivocar-nos, com humans que som, però hem de tenir clara la nostra vocació de servei.

Yo soc única, i maravellosa, com ho sou tots i cadascun de vosaltres.


I si un és conscient d’això, i realment creu en el que fa, desde el seu cor, i alhora es conscient i sabedor que el altres són ésser humans iguals que tú, si ens fem conscients que tots fem el millor que sabem fer, i que no podem estar obligats fer més. I si a més saps que tu ets la teva millor eina, sent tu mateix, has de saber mostrar-te a la gent, des de la proximitat, talment així, com ets, no volen ser un altre, sinó sent tu mateix plenament, amb el teus defectes i les teves virtuts, reconeixent-los. Aprenent dels errors, ja que hem vingut a aprendre a aquest món. A aprendre i a cuidar-lo.

I aprenents dels errors, deia, i intentant que cada lliçó que ens dóna la vida, sigui una oportunitat per aprendre a ser encara més a una mateix/a, i a servir més i millor als altres.

I així és com vull jo guanyar les eleccions en un poble com el meu, amb les seves característiques especials, com tots el pobles.


Vull fer arribar a la gent el meu entusiasme, l’amor que em mou a fer el que faig, i fer servir tots els camins que se m’arribin acudir per posar en pràctica les meves idees, els meus valors i els meus principis, que se, a més, que tantes persones joves i grans, homes i dones compartim.

Som una família els socialistes, no ens uneix la sang, però ens uneixen això que us he dit, idees, valors, visió de futur, i principis d’igualtat d’oportunitats, i de solidaritat, eixos dels nostres programes. I ens uneixen també AFECTES, aprecis, i estimacions.


Us recomano un post del meu blog. És una traducció d’un trocet d’un llibre que m’ha entusiasmat: Mensaje urgente a las mujeres del mundo, de la Dra. Jean Shinoda Bolen, i que es diu LA LLICÓ DE LES OQUES

En un posterior col.loqui amb el Manel Mas, vaig propossar la creació d'un consell de joventut que recolzés i assessorés als regidors de Joventut, que hauríen de poder treballar horitzontalment amb totes les altres regidories que els afectés. Aquest consell, podria estar reprensentat per jovent de totes les associacions dels respectius pobles, i també per membres de la comunitat estudiantil de cada poble.

Em va agradar fer i veure onejar en el màstil de la casa de colònies la bandera Republicana.

VISCA EL FUTUR, VISQUEN LES JOVENTUTS SOCIALISTES DE CATALUNYA

2 comentaris:

Víctor ha dit...

Ja et vaig agraïr personalment que vinguessis, pero torno a reiterar l'agraiment per fer un post sobre la nostra escola. Escola que des d'aquesta edició s'anomena Escola de Formació JSC Maresme "Carlos Fernández".

Gràcies Pilar!

Salut i república!

Elena Cruz ha dit...

Mols socialistes com tu i canviem el món. Tan de bo posis en pràctica el que escrius

Elena