16 de març, 2007

DESPERTAT JUNO

Trascric un escrit de "Mercè Espada i Puerto", regidora per a la igualtat de gènere a l'Ajuntament de Sitges, aparegut a "El Periodico", dijous dia 8 de març. Com tinc la sort de conèixer-la, li he demanat permís exprés per fer-ho. Per fi s'ha aprovat la LLEI D'IGUALTAT. (Clika a sobre i la podràs llegir)

Vull des d'aquí felicitar a totes les dones, a les que van treballar de valent en el passat, a les que ho fem en el present, i a les generacions venideres, que crec que hauran de seguir treballant, per tal que arribem a l'Era dels èssers humans sense discriminacions de cap mena.


RAONS ECONÒMIQUES PER APOSTAR PER LA IGUALTAT DE GÈNERE

La igualtat entre homes i dones és una qüestió de drets humans, de justícia social i és també una qüestió econòmica. Estudis realitzats a nivell internacional demostren que les societats més igualitàries corresponen als països més desenvolupats econòmicament. L’augment de la població activa comporta també l’augment del Producte Interior Brut (PIB) i suposa creixement econòmic, com passa als països del nord d’Europa (Suècia, Dinamarca, Islàndia, Finlàndia). Espanya i Catalunya comencen a anar també per aquest camí.

Per tant, treballar per a la igualtat de gènere, també significa fomentar la incorporació de les dones a la població activa i a generar riquesa pel país. Segons un estudi de la Consultoria Corporativa i Grup d’Analistes Financers Internacionals, que han analitzat el paper de la dona en l’economia espanyola, la contribució de les dones a l’ocupació i la productivitat ja representa el 35% del PIB i la tendència és a l’alça, sobre tot si tenim en compte que les dones joves tenen taxes d’escolaritat mitjana i superior més altes que els homes joves i pateixen menys fracàs escolar. No ens podem permetre no aprofitar tot el potencial de les dones, econòmic, social, polític. No podem desaprofitar les capacitats, el saber, del 50% de la població. Necessitem paritat en les empreses, en els òrgans de decisió econòmics i polítics.

Un dels obstacles per aconseguir aquest objectiu és la sobrecàrrega de les dones, que assumeixen les tasques domèstiques, de cura i de treball remunerat sense implicació dels homes, en la majoria de casos. La necessitat de conciliar vida laboral, familiar i personal és un valor a l’alça. Segons l’Índex de l’Empresa Familiarment Responsable de l’IESE del 2006, el 80% de les persones candidates a un lloc de treball declara que, entre les seves prioritats està tenir temps després de la seva jornada laboral.

Les mesures d’igualtat d’oportunitats són rentables perquè generen compromís cap a l’empresa, el personal està més satisfet, augmenta la productivitat i fa que l’empresa sigui més competitiva. Es reté el talent i no s’inverteix tant en despeses de selecció de personal ni en baixes, absentisme i en rotació del personal. Empreses com Microsoft, IBM, Banesto i d’altres ja ho tenen en compte. Les pròpies empreses estan convençudes que les mesures d’igualtat d’oportunitats són molt positives per millorar la productivitat dels empleats, tant d’homes com de dones, i que aquest és un aspecte estratègic en la política de l’empresa, segons el Baròmetre d’Empreses 2005. El gran repte és aconseguir el compromís de les mitjanes i petites empreses.

Per això són importants iniciatives que demostrin que és possible conciliar la vida familiar i personal amb la laboral, però no només adreçades a les dones sinó també als homes. A Sitges, ja hem començat a treballar en aquesta línia amb la participació de l’Ajuntament en diferents projectes europeus per recollir bones pràctiques, tant a l’àmbit domèstic com a les empreses: Diàleg entre Gèneres, dins del programa Sócrates (2006); All Together: Els homes europeus davant la conciliació de la vida familiar i personl (2007) i Coresponsibility:Els homes i la conciliació entre vida familiar i vida professional (2007).

Aquestes iniciatives s’emmarquen en els objectius de la Regidoria per a la Igualtat de Gènere de treballar per avançar en la eliminació dels obstacles que impedeixen la participació de les dones en el mercat laboral i la igualtat d’oportunitats. La incorporació dels homes a la conciliació és imprescindible perquè les dones puguin desenvolupar els seus drets en igualtat d’oportunitats amb els homes i per aconseguir una societat més justa per a tothom.


Mercè Espada i Puerto
Regidora per a la Igualtat de Gènere

1 comentari:

Anònim ha dit...

Gràcies per la informació, Pilar! Per cert, molt ben lograt el símil del títol amb la Llei!
;-)

RQB